voorheen HBO Drechtsteden
voorheen HBO Drechtsteden
banner images

Dit is HBO Academy

 
Wie wij zijn

HBO Academy is hét nieuwe jasje van HBO Drechtsteden. De onderwijsinstelling bestaat dit jaar tien jaar.  Het afgelopen decennium heeft de hogeschool in Dordrecht zich steeds verder geprofessionaliseerd en het netwerk voor studenten en bedrijven binnen én buiten de regio verder uitgebreid. Een nieuwe huisstijl en naam passen daar beter bij. De hogeschool krijgt een nieuwe look en heet vanaf september 2023 HBO Academy.

Waar wij voor staan

Studeren doe je niet alleen. Samen gaat het beter. In een kleinschalige omgeving werk je, samen met ons, aan je professionele ontwikkeling. Ons netwerk is groot. We werken intensief samen met bedrijven en instellingen. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de beroepspraktijk.

We hebben een brede populatie aan studenten. Havisten, mbo-ers en vwo-ers die een hbo opleiding bij ons volgen, maar ook werkenden die een duale-, deeltijd- of post-hbo opleiding volgen naast hun baan.

Mhbo-traject: een uniek onderwijsconcept

HBO Academy brengt ambitieuze mbo-vakmensen in korte tijd opleidt tot hbo-niveau. Er is een structureel tekort aan vakmensen op hbo-niveau. Met dit unieke onderwijsconcept dragen wij bij aan een oplossing voor dit probleem. Met deze mhbo-opleidingen verbeteren we de aansluiting van mbo onderwijs naar hbo onderwijs aanzienlijk. Zo kunnen studenten succesvol doorgroeien in hun vakmanschap.

Sterke partners

Da Vinci College Dordrecht en ROC van Amsterdam - Flevoland zijn partner van HBO Academy.Hier staan wij voor

Gelijke kansen

Wij vinden dat iedereen gelijke kansen verdient op het gebied van groei, perspectief en ontwikkeling.

Betrokken bij onze studenten

Studenten moeten zich gezien en welkom voelen. En dat overal binnen onze opleidingen. Wij bieden studenten alle ruimte om zich te ontwikkelen en helpen ze om hun ambities om te zetten in kansen. 

Inclusiviteit

Wij komen op voor de verdieping van beroepsonderwijs voor iedereen, ongeacht je gender, etniciteit, leeftijd, seksuele oriëntatie, functiebeperking en achtergrond. 

Altijd blijven ontwikkelen

De ontwikkeling van vakmanschap stopt nooit. Nieuwe vaardigheden verbeteren je kansen, maken je beter in je werk en geven je meer werkgeluk.

Meerwaarde voor de beroepspraktijk

Wij geloven dat het blijven ontwikkelen van beroepsonderwijs echte meerwaarde creëert voor de arbeidsmarkt, en dat beroepen en vakmanschap op die manier actueel blijven. 

Samen innoveren

Vakmanschap blijft zich altijd vernieuwen, dus beroepsonderwijs ook. Daarom werken we nauw samen met bedrijfsleven en onderwijsorganisaties. Want innovaties in het vak stimuleren vernieuwingen in het beroepsonderwijs, en andersom.