voorheen HBO Drechtsteden
voorheen HBO Drechtsteden
banner images

Welke opleiding past bij mij?

Jij bent er klaar voor! Jij wilt een opleiding kiezen. Maar waar begin je? Er is zoveel keuze. Geen stress, wij hebben een handig stappenplan om de opleiding te vinden die perfect bij jou past.1.
Ontdek wat jij wilt

De eerste stap is: verkennen. Ga op zoek naar antwoorden op vragen als: wat vind je leuk om te doen? Wat zijn je hobby’s en interesses? Welke bijbaantjes heb je gehad en welke deed je graag? Maak lijstjes met wat je absoluut niet wilt en wat je wel graag wilt. Neem daar de tijd voor. Een goede keuze maak je niet in een uurtje. Want je opleiding en baan bepalen natuurlijk voor een groot deel hoe jouw leven eruit komt te zien.

2.
Vraag je omgeving om hulp

Als het goed is weet je nu wat je wel en niet wilt. Ben je nog niet helemaal zeker? Niks aan de hand. Je bent zeker niet de enige. Een opleiding kies je nou eenmaal niet zo makkelijk als een nieuw paar schoenen. Klop aan bij je mentor, je decaan, familie of vrienden. Of allemaal. Zij kennen jou en zien talenten die je zelf nog niet of al niet meer ziet.

3.
Bekijk de opleidingen van HBO Academy

Nu weet je vast beter welke studierichtingen wel en juist niet bij jou passen. Het is tijd om de opleiding en het soort diploma dat je wilt halen, te kiezen. Bij HBO Academy hebben we meerdere manieren om een opleiding te volgen:

  1. Mhbo
  2. Associate Degree
  3. Bachelor
  4. Cursussen en trainingen – gericht leren met focus op bepaalde onderdelen.

 

Mhbo – een mhbo opleiding volg je al tijdens je mbo-studie. Je verrijkt en verdiept je kennis en vakmanschap. Je doet er praktijkervaring mee op en verbetert je kansen op de arbeidsmarkt omdat je mbo-diploma nóg waardevoller wordt. Met een mhbo-diploma kun je sneller je associate degree diploma halen.

Een associate degree is een 2-jarige opleiding op niveau 5. Tussen mbo 4 en hbo in, dus. Hiermee verrijk en verdiep je je kennis en versterk je je vakmanschap tijdens praktijkgerichte lessen. Je maakt er je mbo-diploma nóg waardevoller mee. Of je bereidt je er optimaal mee voor op een hbo -opleiding.

Een bachelor
is de titel die je mag voeren als je een niveau 6 (hbo) opleiding hebt afgerond. Ga jij voor een bachelor? Dan helpen wij je om je daar goed op voor te bereiden.

Cursussen en trainingen – duren korter dan een opleiding en je werkt eraan in de avonduren of je weekenden. Handig als je een baan en/of een gezin hebt. Je verrijkt er je kennis op een of meerdere onderwerpen mee. Zodra je een cursus of training afrondt, krijg je daar een officieel certificaat bij.