voorheen HBO Drechtsteden
voorheen HBO Drechtsteden
Nieuwe naam én huisstijl voor jubilerend HBO Drechtsteden
31-05-2023

Nieuwe naam én huisstijl voor jubilerend HBO Drechtsteden

31-05-2023

Nieuwe naam én huisstijl voor jubilerend HBO Drechtsteden

Feestelijk nieuws: onderwijsinstelling HBO Drechtsteden bestaat dit jaar precies tien jaar. Het afgelopen decennium heeft de hogeschool in Dordrecht zich steeds verder geprofessionaliseerd en het netwerk voor studenten en bedrijven binnen én buiten de regio verder uitgebreid. Een nieuwe huisstijl en naam passen daar beter bij. De hogeschool krijgt een nieuw jasje en heet vanaf september 2023 HBO Academy.

 

HBO Drechtsteden is al tien jaar een begrip in onderwijsland in de regio Drechtsteden. Jaarlijks volgen ruim duizend studenten diverse opleidingen, van Business & Innovation, ICT Engineer tot Toegepaste Psychologie. Afgelopen jaren heeft de hogeschool het onderwijsaanbod flink verbreed. Naast studies op hbo-niveau biedt de instelling nu ook mhbo-trajecten aan, waarbij mbo-studenten in korte tijd én in hun eigen vertrouwde mbo-omgeving doorgroeien naar hbo-niveau. Daarnaast is, onder andere met Culinary Professional en Tailor Professional, het aanbod aan Ad-opleidingen uitgebreid.

Nieuwe naam en huisstijl

Om de komende jaren verder te groeien en te professionaliseren verandert de naam van de onderwijsinstelling, per september 2023, naar HBO Academy. Een naam die beter aansluit bij het huidige karakter van de onderwijsinstelling. Tegelijkertijd krijgt de huisstijl een frissere look and feel. De kernwaarden van HBO Drechtsteden blijven gelijk: verdiepend vakmanschap, werken vanuit persoonlijk contact en een sterke verbinding tussen onderwijs en de beroepspraktijk.

Samenwerkingen binnen en buiten de regio

Het brede scala aan opleidingen trekt een grote groep studenten aan, binnen én buiten de regio Drechtsteden. Met nieuwe samenwerkingspartners kan HBO Drechtsteden deze studenten nóg beter voorzien. Samen met het ROC van Amsterdam – Flevoland worden bijvoorbeeld nieuwe opleidingen ontwikkeld en huidige opleidingen geoptimaliseerd. Ook zijn er nieuwe samenwerkingsverbanden met College of Multimedia (CMM) en FIFPRO, de internationale voetbalvakbond. HBO Drechtsteden blijft altijd in ontwikkeling en houdt oog voor nieuwe interessante samenwerkingsverbanden.

Hoge ambities

“De ambities en verwachtingen voor komende jaren zijn hoog. In 2030 is ons aanbod nog verder gegroeid en werken we samen met nog meer ROC’s en andere samenwerkingspartners. Ook gaan we meer onderwijs aanbieden in het kader van leven lang ontwikkelen en op locaties door heel Nederland. Een ambitie waarbij we onze studenten willen uitdagen, hun blik willen verbreden en ze uit willen laten groeien tot de professional van vandaag én morgen“, aldus HBO Drechtsteden-directeur Jessica van den Bosch.

Ben jij student en wil je meer weten? Op deze 'veelgestelde vragen' pagina van HBO Drechtsteden lees je meer over onze nieuwe huisstijjl en naam.