voorheen HBO Drechtsteden
voorheen HBO Drechtsteden
banner images

Dit is mhbo bij HBO Academy

Extra goed voorbereid naar het hbo? Je hbo-studie nu alvast makkelijker maken? Of je mbo-diploma nog waardevoller maken? Dan is een mhbo-opleiding perfect voor jou! HBO Academy biedt je de mhbo-opleidingen die optimaal aansluiten op de praktijk en de arbeidsmarkt. Hier lees je alles over de voordelen, de mogelijkheden en de verschillende opleidingen.

Wat is mhbo?

Mhbo slaat een brug tussen mbo en hbo. Het maakt het instappen in hbo makkelijker en het biedt opleidingen waarmee je je mbo-diploma nog waardevoller maakt. Gedurende je mbo opleiding leer je op hbo-niveau. Dit gaat heel geleidelijk en is uniek in Nederland 

Als je na het Vmbo-t verder wilt leren, is mhbo een topkeuze. Als jij de ambitie hebt, hebben wij de opleidingen die jou nog verder gaan brengen. En ze sluiten ook nog eens perfect aan op wat je al geleerd hebt. Dat maakt onze mhbo studies makkelijker voor jou.

Als je het bijvoorbeeld spannend vindt om van de havo meteen naar het hbo te gaan, is mhbo de perfecte tussenstap. Je doet snel veel praktijkervaring op en je haalt meteen waardevolle vrijstellingen op associate degree niveau. 

Dit is ons mhbo-opleidingen aanbod

Leer nieuwe skills, doe ervaring op, bereid je optimaal voor op een vervolgopleiding en geef jezelf nog meer kans op de arbeidsmarkt met deze opleidingen: mhbo ICT Engineer en mhbo Business & Innovation.

Voor wie is mhbo interessant?

Wil je tijdens je mbo-opleiding al leren op hbo-niveau? Om alvast kennis te maken met het hbo of je optimaal voor te bereiden op een eventuele vervolgstudie? Of om nog sneller te groeien in je vak en unieke kansen te pakken om je vakmanschap te versterken? Met onze opleidingen kan dat allemaal, terwijl je leert in je vertrouwde schoolomgeving.

Wanneer kun je mhbo gaan doen?

Als je een diploma vmbo-tl, havo, vwo of mbo-niveau 3 hebt, ben je welkom om je aan te melden voor het selectietraject. Klik op de opleiding van jouw keuze voor meer informatie.

Krijg je na een mhbo opleiding een diploma?

Jazeker, je krijgt naast je mbo-diploma certificaten waarmee je vrijstellingen kunt aanvragen voor een hbo-opleiding (Associate degree of bachelor). Je kunt het zien als een extra waardevol mbo-diploma.Klik op de opleiding van jouw keuze voor meer informatie.

De voordelen van HBO Academy

HBO Academy is een kleinschalige opleidingsinstelling. Wat we je leren stemmen we af op jouw ambities en behoeften. Omdat we vinden dat jouw professionele ontwikkeling voorop staat. Ontdek hoe jij met meer rust begint aan je hbo-studie of hoe je jouw mbo-diploma nog waardevoller maakt.

Neem contact met ons op en wij vertellen je er graag meer over.