voorheen HBO Drechtsteden
voorheen HBO Drechtsteden
De 2-jarige opleiding Business & Innovation is nu een officieel erkende associate degree
05-07-2024

De 2-jarige opleiding Business & Innovation is nu een officieel erkende associate degree

05-07-2024

De 2-jarige opleiding Business & Innovation is nu een officieel erkende associate degree

Al 16 jaar biedt HBO Academy de Bacheloropleiding Business & Innovation aan. Deze opleiding is ontwikkeld in samenwerking met profvoetballersvakbond VVCS en veel profs hebben hier hun bachelordiploma behaald. Inmiddels komen studenten ook uit andere takken van sport, zoals het wielrennen en basketbal, maar ook uit het bedrijfsleven.

 

Tijdens de studie ontwikkelt de student vaardigheden die passen in een snel veranderende omgeving. De student leert mogelijkheden in de markt te herkennen, trends te vertalen naar nieuwe producten of diensten en business strategieën te gebruiken voor praktische toepassingen. De lessen zijn fysiek in Hilversum, maar worden ook online in een virtuele classroom gevolgd.

Sinds kort is er ook een 2-jarige variant Business & Innovation. Voor deze opleiding is accreditatie aangevraagd om de titel associate degree (Ad) te mogen voeren en afgelopen juni is het bericht ontvangen dat de accreditatie is toegekend. Deze accreditatie is hét keurmerk voor hoger onderwijs, waarbij de kwaliteit wordt gewaarborgd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). 

Dennis Zaal, opleidingsdirecteur HBO Academy: “Wij hebben hard gewerkt om deze accreditatie te krijgen en zijn heel blij dat ons harde werken is beloond met deze toekenning. Wij hopen in de toekomst vele studenten ook ons 2-jarig lesprogramma aan te kunnen bieden en dat uiteindelijk te kunnen belonen met een mooi associate degree diploma. Met dit diploma is het bovendien mogelijk in te stromen in het derde jaar van de bacheloropleiding.”

Arjan Ebbinge, opleidingscoördinator VVCS Academy: “Samen zijn we de afgelopen jaren zeer succesvol geweest in het aanbieden van de opleiding aan profvoetballers. Het einde van een voetbalcarrière komt nogal eens onverwachts. Door te studeren is een speler beter voorbereid op de tijd na het voetbal. Veel voetballers zijn met hun hbo-diploma aan de slag gegaan in het bedrijfsleven en bij verschillende Betaald Voetbal Organisaties.”

Meer weten over de opleiding? Lees hier verder:

Ad Business & Innovation

Bachelor Business & Innovation