voorheen HBO Drechtsteden
voorheen HBO Drechtsteden
Krachten bundelen voor de nieuwe generatie coupeurs
16-05-2023

Krachten bundelen voor de nieuwe generatie coupeurs

16-05-2023

Krachten bundelen voor de nieuwe generatie coupeurs

Meesteropleiding Coupeur is hét voorbeeld als het gaat om verdiepend vakmanschap, ofwel vakmanschap op een hoger niveau. Streven naar perfectie, aandacht voor detail en kwaliteit… alles om te komen tot dat perfect gemaakte kledingstuk.

 

Al eerder ging de Stichting Meesteropleiding Coupeur een nauwe samenwerking aan met HBO Drechtsteden en het ROC van Amsterdam. Dit resulteerde in een nieuwe geaccrediteerde 2 jarige Ad-opleiding én een nieuw ontwikkeld mhbo-traject tot Tailor Professional. De Stichting Meesteropleiding Coupeur en haar opleidingen houden nu op te bestaan maar het verdiepende vakmanschap blijft behouden. Onder de vlag van HBO Drechtsteden en het ROC van Amsterdam  worden met het mhbo- en Ad-traject twee nieuwe vakmanschapsopleidingen vormgegeven. Bij deze opleidingen worden de kennis, het netwerk en een aantal goederen van Meesteropleiding Coupeur ingezet. Op 12 april tekenden de drie partijen de officiële overeenkomst.

Vakmanschap van het hoogste niveau.

Stichting Meesteropleiding Coupeur heeft in het verleden een prachtige vakmanschapsopleiding opgezet die zijn waarde bewezen heeft in de mode vakwereld en in de culturele sector. Vanuit het werkveld blijft er een grote behoefte aan mensen die het ambacht van het kleding maken tot in de puntjes beheersen. De kennis en ervaring van Meesteropleiding Coupeur is ingezet bij het tot stand brengen van de nieuwe Associate degree Tailor Professional, een tweejarige vakmanschapsopleiding op niveau 5 bij HBO Drechtsteden, die in februari 2023 officieel is erkend. Komend schooljaar starten ook de eerste studenten met het mhbo traject ‘Tailor Professional’ op het ROC van Amsterdam, waarbij studenten al vanaf hun tweede leerjaar vakken op hbo-niveau niveau volgen. Zij verlaten de opleiding met een mbo-diploma aangevuld met behaalde modules op Ad-niveau.  

HBO Drechtsteden en ROC van Amsterdam zijn trots om de opgebouwde kennis en het hoogwaardige vakmanschap dat Meesteropleiding Coupeur heeft opgebouwd voort te kunnen zetten en daarmee een nieuwe impuls te geven aan de doorlopende leerlijn van mbo naar hbo niveau.

Op de foto v.l.n.r.: Jessica van den Bosch (directeur HBO Drechtsteden), Hans Gerson (RvB Meesteropleiding Coupeur), Sonja Hoogendoorn (directeur ROCvA MBO College Zuid), Han Bekke (RvB Meesteropleiding Coupeur)

Wil je meer informatie over een opleiding of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.