voorheen HBO Drechtsteden
voorheen HBO Drechtsteden
Nieuwe onderwijslocatie Tailor Professional opleidingen in De Hallen Amsterdam officieel geopend.
24-11-2023

Nieuwe onderwijslocatie Tailor Professional opleidingen in De Hallen Amsterdam officieel geopend.

24-11-2023

Nieuwe onderwijslocatie Tailor Professional opleidingen in De Hallen Amsterdam officieel geopend.

Op 21 november is de nieuwe onderwijslocatie van de opleiding Tailor Professional – voorheen gestart vanuit Meesteropleiding Coupeur, officieel geopend. Dit schooljaar zijn de eerste studenten van de nieuwe Mhbo- en Ad opleidingen Tailor Professional op deze locatie gestart. In De Hallen in Amsterdam is een gloednieuwe opleidingslocatie geopend met alle benodigde faciliteiten.

 

Groeiende vraag naar vakmensen 

Met een groeiende vraag vanuit het werkveld naar vakmensen die de kunst van ambachtelijk kleding maken tot in de finesse beheersen, hebben het ROC van Amsterdam-Flevoland en HBO Academy de handen ineengeslagen door twee unieke trajecten aan te bieden op deze locatie.  

Mhbo 

ROC van Amsterdam-Flevoland neemt het voortouw met het Mhbo-traject Tailor Professional. Deze opleiding stelt studenten in staat om vanaf hun tweede studiejaar op het mbo, vakken op hbo-niveau te volgen. Hierdoor verlaten zij de opleiding niet alleen met een gewaardeerd mbo-diploma, maar ook met aanvullende modules op Ad-niveau die hun expertise naar een nog hoger plan tillen.  

Mirjam Riethof, domeinmanager Mode van het ROC van Amsterdam en Flevoland: “Voor ons is het aanbieden van deze nieuwe leerweg een kans voor studenten die zich willen bekwamen in het allerhoogste niveau van het vakmanschap van ambachtelijk kleding maken. Deze opleiding biedt hun een verkorte route naar een Associate Degree op hbo niveau 5. We werken samen met HBO Academy in verschillende Mhbo-opleidingen en deze opleiding is daar een mooie toevoeging op. 

Associate degree 

Daarnaast verwelkomt de nieuwe locatie ook studenten van de Associate Degree Tailor Professional. Deze intensieve tweejarige opleiding op hbo-niveau 5 wordt verzorgd door HBO Academy en stelt de studenten van de opleiding in staat om zich te onderscheiden als experts in hun vakgebied door het bieden van een diepgaande praktijkgerichte opleiding.  

Jessica van den Bosch, directeur HBO Academy: “Inmiddels is de eerste lichting van de Ad opleiding geslaagd en hebben alle studenten een werkplek gevonden in de cultuur- en modesector. We zijn hier enorm trots op en zien de vraag zich vertalen in een grote groep enthousiaste studenten die zich verder willen excelleren in hun vak”.  

Creatieve broedplaats  

De keuze voor Denim City Amsterdam als thuishaven voor beide opleidingen is geen toeval. Deze locatie bood al eerder succesvol onderdak aan de gerenommeerde opleiding Jean School (by ROCvAF) en staat over de hele wereld bekend als autoriteit rondom duurzaam denim en beschikt over een werkplaats, een wasserij, een archief en een winkel.