voorheen HBO Drechtsteden
voorheen HBO Drechtsteden
Nieuwe opleiding Front-end Development in samenwerking met College of MultiMedia
26-04-2024

Nieuwe opleiding Front-end Development in samenwerking met College of MultiMedia

26-04-2024

Nieuwe opleiding Front-end Development in samenwerking met College of MultiMedia

Een vernieuwende stap in het hoger beroepsonderwijs wordt gezet door HBO Academy en College of MultiMedia door de nieuwe tweejarige voltijdopleiding Front-end Development, die in september van start gaat.

 

Voor deze opleiding is HBO Academy gestart met een intensief accreditatieproces via de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) met als doel het realiseren van de graad Associate Degree (Ad).

Dennis Zaal, opleidingsdirecteur HBO Academy: “Door de krachten te bundelen van de theoretische en technische kennis van HBO Academy en de artistieke en multimedia kennis van College of MultiMedia hebben wij een mooie opleiding ontwikkeld, die aansluit bij de behoeften vanuit het werkveld”.

De kunst van Front-end development

In de digitale wereld van vandaag is de front-end developer de architect van de gebruikerservaring. Deze nieuwe opleiding stelt studenten in staat niet alleen de visuele aspecten van een website te beheersen, maar ook om complexe web designs naadloos om te zetten naar functionele en interactieve interfaces. Dit gebeurt allemaal in de kleinschalige en inspirerende omgeving van College of MultiMedia te Amsterdam.

“Front-end development is meer dan coderen, het is het tot leven brengen van designs, het optimaliseren van de gebruikerservaring en het continu anticiperen op de veranderende technologische eisen”, aldus Guy Nicholson, directeur van College of MultiMedia. “Deze opleiding is uniek door de sterke focus op zowel design en technische skills als ook professionele ontwikkeling, zoals samenwerking, projectmanagement en planning”.

Actueel curriculum

De ontwikkeling van het curriculum is het resultaat van intensieve samenwerking met vooraanstaande partnerbedrijven en experts. De opleiding is samengesteld met een realistische en actuele kijk op de benodigdheden van het werkveld. De sprong van onderwijs naar beroepspraktijk blijkt regelmatig een uitdaging voor nieuwe afgestudeerden. De opleiding biedt studenten een krachtige springplank voor hun carrières, zodat deze transitie zo soepel mogelijk verloopt.

Toekomstperspectieven en baankansen

Met een duur van twee jaar biedt deze voltijdopleiding een diepgaande voorbereiding voor een loopbaan in een snel groeiende sector. Afgestudeerden van de opleiding Front-end Development hebben uitstekende baankansen, mede dankzij de praktijkgerichte aanpak en de goede relatie met het werkveld van het programma.

Meer informatie over de opleiding is te lezen op deze pagina.