voorheen HBO Drechtsteden
voorheen HBO Drechtsteden
Persbericht - Dordrecht weer meer studenten rijker
30-08-2022

Persbericht - Dordrecht weer meer studenten rijker

30-08-2022

Persbericht - Dordrecht weer meer studenten rijker

Op vrijdag 26 augustus vond alweer de vierde editie van de Dordtse Introductie Dag (DID) plaats.

 

Dordrecht weer meer studenten rijker

Op vrijdag 26 augustus vond alweer de vierde editie van de Dordtse Introductie Dag (DID) plaats. Ondanks de stakingen in het openbaar vervoer werd met ongeveer 150 studenten het nieuwe studiejaar feestelijk geopend in het Energiehuis. Studenten van HBO Drechtsteden, Hogeschool Inholland Pabo en Dordrecht Academy werden voor even ondergedompeld in het Dordtse studentenleven.

De ochtend was samengesteld en gepresenteerd door studenten van HBO Drechtsteden en Inholland. Tussen de hotspots en Dordtse weetjes door, speelde de zangeres Nicci Nova met haar band prachtige liedjes. 

De directie van HBO Drechtsteden, Dordrecht Academy en Inholland, gaven ter inspiratie wat tips voor het studentenleven. Satish Rambadjan (manager Onderwijs en Onderzoek Pabo Inholland); “Zoek met elkaar de balans. En ook al is het spannend, zodra de lessen beginnen, komt het wel goed.”
“En ook als het niet gelijk goed komt, er zijn veel mensen die je kunnen helpen. Durf vragen te stellen, dat kan je ver brengen”, aldus Erwin van Braam, Directeur Dordrecht Academy.
Jessica van den Bosch (directeur HBO Drechtsteden) riep vooral op tot genieten van de studententijd. “Je gaat een bijzondere fase van je leven in. Je maakt vriendschappen voor het leven!”

De officiële opening werd gedaan door wethouder Chris van Benschop. Ook zij gaf een inkijkje in haar studententijd; “Ik merkte dat ik snel mijn weg vond, omdat je op je studie dezelfde interesse deelt. Ik hoop dat jullie dat ook zo ervaren.” De gemeente Dordrecht hoopt dat studenten hier dusdanig hun draai vinden, dat ze blijven. “We willen dat studenten wat te doen hebben in de stad en een leven kunnen opbouwen. Dus niet alleen studeren, maar ook wonen en dus blijven. Een stad zonder studenten slaapt, jullie brengen nieuwe kennis en innovatie. We zijn heel blij met jullie komst!” 

Na het officiële programma kregen de studenten een lunchpakket en zijn ze de stad in gegaan. Ook kregen ze een tegoedbon voor poffertjes van Visser’s of een drankje bij Luca. Het was een geslaagde dag, en gaf, na rustige Covid jaren, een levendige impuls aan de stad. Op naar Dordrecht als echte studentenstad!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Over de Dordtse Introductiedag
De Dordtse Introductiedag is een samenwerking tussen HBO Drechtsteden, InHolland Pabo, Dordrecht Academy, Kunstmin, Gemeente Dordrecht, Dordrecht Marketing & Partners en ondernemer Dennis van Buuren. Jaarlijks organiseren zij een dag voor nieuwe studenten waarin ze kennismaken met de stad Dordrecht en met elkaar. De Dordtse Introductiedag is inmiddels een begrip in de regio en de ambitie is dan ook om het programma komende jaren steeds verder uit te breiden in samenwerking met meerdere partijen.

Dordrecht weer meer studenten rijker