voorheen HBO Drechtsteden
voorheen HBO Drechtsteden
Dordtse Introductiedag ook in digitale vorm groot succes!
4-09-2020

Dordtse Introductiedag ook in digitale vorm groot succes!

4-09-2020

Dordtse Introductiedag ook in digitale vorm groot succes!

Hoe laat je studenten kennismaken met Dordrecht, zonder dat je de studenten in groepen door de stad kan laten lopen? Dit jaar was er vanwege corona geen mogelijkheid om het zoals gebruikelijk in de stad zelf te organiseren, maar het digitale alternatief was een minstens zo groot succes.

 

 

Net als voorgaande jaren hebben ongeveer 550 Toegepaste Psychologie studenten, waarvan 220 nieuwe studenten, kennisgemaakt met Dordrecht tijdens de jaarlijkse introductiedag. Dit jaar was er vanwege corona geen mogelijkheid om het zoals gebruikelijk in de stad zelf te organiseren, maar het digitale alternatief was een minstens zo groot succes.

Hoe laat je studenten kennismaken met Dordrecht, zonder dat je de studenten in groepen door de stad kan laten lopen? De organisatie van de jaarlijkse Dordtse Introductiedag stond voor een grote uitdaging om een evenement te organiseren wat coronaproof is en waarbij studenten van achter hun eigen computer toch het gevoel van Dordrecht meekrijgen. Na het evenement van afgelopen vrijdag kan worden geconcludeerd dat de organisatie in hun opzet is geslaagd en de toekomstige en huidige studenten ook op een digitale manier het Dordtse karakter hebben meegekregen.

Tijdens een livestream van een uur vanuit het Energiehuis van Schouwburg Kunstmin in Dordrecht werden, zowel nieuwe als huidige, studenten welkom geheten door Jessica van den Bosch, directeur HBO Academy. Zij benadrukte de aparte situatie waarin we momenteel zitten, maar wees tegelijkertijd op het feit dat er al weer beperkt fysiek onderwijs wordt gegeven op de locaties. Het rumoer in de gangen en lokalen komt hiermee weer een beetje terug! 

Het evenement werd vervolgd met diverse filmpjes, gemaakt door twee studenten van HBO Academy, waarin bijzondere Dordtse plekken werden getoond. In de vorm van een vlog konden studenten digitaal genieten van al het moois wat Dordrecht te bieden heeft. En door middel van een interactieve quiz werd hun kennis over de stad getest. Afwisselend was er live muziek van zanger Kay Slice en toetsenist Willem ’t Hart, beide getalenteerde muzikale Dordtenaren. Het uur werd afgesloten door Erwin Boer, strateeg arbeidsmarkt van de gemeente Dordrecht, die de studenten wees op de prachtige arbeidsmogelijkheden die regio Drechtsteden te bieden heeft. Onderwijs en bedrijfsleven versterken elkaar waardoor veel studenten kunnen doorstromen naar een werkgever in de regio.    

Door organisatie en studenten is met tevredenheid teruggekeken op de introductiedag. Het was anders dan anders, maar met enthousiasme is een programma in elkaar gezet waarmee studenten op een ludieke manier de stad beter hebben leren kennen.

Over de Dordtse Introductiedag
De Dordtse Introductiedag is een samenwerking tussen HBO Academy, Kunstmin, Gemeente Dordrecht, Economic Development Board Drechtsteden, Dordrecht marketing en ondernemer Dennis van Buuren. Jaarlijks organiseren zij een dag voor nieuwe studenten waarin ze kennismaken met de stad Dordrecht en met elkaar. De Dordtse Introductiedag is inmiddels een begrip in de regio en de ambitie is dan ook om het programma komende jaren uit te breiden in samenwerking met meerdere partijen.