voorheen HBO Drechtsteden
voorheen HBO Drechtsteden
Persbericht - HBO Drechtsteden en InHolland Pabo organiseren DID '21
27-08-2021

Persbericht - HBO Drechtsteden en InHolland Pabo organiseren DID '21

27-08-2021

Persbericht - HBO Drechtsteden en InHolland Pabo organiseren DID '21

In navolging van de succesvolle eerdere edities hebben de voltijd studenten Toegepaste Psychologie van HBO Drechtsteden en pabo-studenten van InHolland kennisgemaakt met Dordrecht tijdens de Dordtse Introductiedag, georganiseerd door HBO Drechtsteden en InHolland.

 

HBO Drechtsteden en InHolland Pabo organiseren DID '21

In navolging van de succesvolle eerdere edities hebben de voltijd studenten Toegepaste Psychologie van HBO Drechtsteden en pabo-studenten van InHolland kennisgemaakt met Dordrecht tijdens de Dordtse Introductiedag, georganiseerd door HBO Drechtsteden en InHolland. Vanwege de onzekere periode rondom de coronarichtlijnen is besloten om de dag volledig digitaal te organiseren.

De online editie vorig jaar werd door de studenten erg gewaardeerd, ondanks dat ze niet in groepen door de stad konden lopen. Ook dit jaar stond de organisatie van de jaarlijkse introductiedag voor de uitdaging om toekomstige studenten van achter hun computer het gevoel van Dordrecht mee te laten krijgen. De organisatie, bestaande uit drie studenten Toegepaste Psychologie en twee pabo-studenten,  had weer een educatief en ontspannen programma in elkaar gezet wat enthousiast werd ontvangen.

Tijdens het 1,5 uur durende event vanuit het Energiehuis van Schouwburg Kunstmin in Dordrecht werden de studenten welkom geheten door Jessica van den Bosch, directeur HBO Drechtsteden en Satish Rambhadjan, manager Onderwijs & Onderzoek van InHolland. Er wordt enorm uitgekeken om de studenten weer te mogen ontvangen. Ze benadrukten hoe belangrijk je studietijd is en blikten daarbij terug op de tijd dat ze zelf studeerden. ‘Ik heb vriendschappen voor het leven gesloten en dat is ontzettend waardevol’, aldus Jessica van den Bosch. ‘Dit wensen we alle studenten toe’. Satish Rambhadjan vult aan: ‘maak herinneringen, heb plezier in je opleiding met je medestudenten en docenten. Op naar een actief en leerzaam schooljaar’.

Daarnaast waren er verschillende filmpjes, gemaakt door studenten, waarin bijzondere Dordtse plekken werden getoond. Op deze manier konden de studenten digitaal genieten van al het moois wat Dordrecht te bieden heeft. Verder was er een interactieve quiz waarbij de studenten werden getest op hun kennis over de stad, met als prijs voor de top 3 een avondje uit bij Osteria-bar Luca met de DID commissie. De muzikale omlijsting werd verzorgd door twee Dordtse muziektalenten, rapper Kay Slice en zangeres Elfrida Dossett.

Tot slot was het burgemeester Kolff die de introductie afsloot met een pakkende toespraak. Hij complimenteerde het studententeam voor de goede organisatie en heette alle studenten welkom. ‘Dordrecht kent goed onderwijs en daar ben ik ontzettend trots op. Alhoewel het van oudsher niet een echte studentenstad is gaan we aan deze historie bouwen’. Hij benadrukte dat studenten zorgen voor levendigheid in de stad en dat je studietijd dé tijd is om jezelf te ontdekken en ontplooien. ‘Maak er een leuke en gezellige tijd van. Dordrecht heeft alle ingrediënten in zich om dit te bieden. Aandacht voor je studie en voor elkaar!’

Studenten en organisatie kijken tevreden terug op de Dordtse Introductiedag. Ondanks dat het een digitaal event was hebben studenten op een ludieke manier Dordrecht leren kennen. En ze zijn nieuwsgierig gemaakt om de stad zo snel mogelijk ‘in het echt’ te gaan bezoeken.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Over de Dordtse Introductiedag

De Dordtse Introductiedag is een samenwerking tussen HBO Drechtsteden, InHolland Pabo, Kunstmin, Gemeente Dordrecht, Economic Development Board Drechtsteden, Dordrecht Marketing & Partners en ondernemer Dennis van Buuren. Jaarlijks organiseren zij een dag voor nieuwe studenten waarin ze kennismaken met de stad Dordrecht en met elkaar. De Dordtse Introductiedag is inmiddels een begrip in de regio en de ambitie is dan ook om het programma komende jaren verder uit te breiden in samenwerking met meerdere partijen.

Persbericht: HBO Drechtsteden en InHolland Pabo organiseren DID '21