voorheen HBO Drechtsteden
voorheen HBO Drechtsteden
Persbericht - HBO Kids
3-05-2021

Persbericht - HBO Kids

3-05-2021

Persbericht - HBO Kids

HBO Kids: boeiende colleges voor nieuwsgierige kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool. De colleges laten kinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met interessante wetenschappelijke thema's.

 

HBO Kids

HBO Kids: boeiende colleges voor nieuwsgierige kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool. De colleges laten kinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met interessante wetenschappelijke thema's.

HBO Kids biedt serie boeiende colleges voor kinderen

Naast de succesvolle inspiratiebijeenkomsten in de stad heeft HBO Drechtsteden in samenwerking met Kunstmin, Bibliotheek AanZet en Dordrecht Marketing & Partners een serie colleges opgezet voor kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool: HBO Kids. De colleges laten kinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met interessante wetenschappelijke thema’s. De onderwerpen zijn heel herkenbaar en kinderen leren op deze manier beter hoe onderzoek kan bijdragen aan de wereld om ons heen.

Het eerste HBO Kids college wordt gegeven op woensdag 19 mei in de Kunstmin in Dordrecht en heeft als thema ‘Het leven van kinderen in de Middeleeuwen en nu’ in het kader van Dordrecht 800 + 1 jaar

Vanwege corona vindt deze editie volledig online plaats. In ongeveer een uur tijd wordt verteld hoe het was om als kind in de Middeleeuwen te leven en wat het verschil is met de huidige tijd. Als gastspreker is kinderboekenschrijver Arend van Dam uitgenodigd. Hij heeft al vele historische verhalen geschreven en weet hier als geen ander op een boeiende manier over te vertellen. Arend van Dam was ook de schrijver van het Kinderboekenweekgeschenk in 2020.

Verder zullen HBO Drechtsteden-docent Hanneke Bahlman en directeur Jessica van den Bosch op een creatieve manier de ontwikkeling van het kind onder de loep nemen. Het college biedt een interactieve en toegankelijke kennismaking met het gedrag van het kind toen en nu en laat zien dat we inmiddels méér weten over wat kinderen nodig hebben in hun ontwikkeling. 

Jan Zobel, programmamaker stad en regio bij Kunstmin: “We vinden het belangrijk dat kunst & cultuur de wetenschap ontmoet en andersom. Daarom zijn we partner in dit mooie initiatief. Daarnaast is de Middeleeuwen natuurlijk een perfect thema voor de stad Dordrecht die al ruim 800 jaar bestaat.”

HBO Drechtsteden directeur Jessica van den Bosch kijkt uit naar de HBO Kids colleges: “Als hogeschool zijn we vanzelfsprekend gericht op de doelgroep van middelbare schoolverlaters of doorstromers. Maar het is juist ook belangrijk om kinderen op jongere leeftijd al kennis te laten maken met wetenschap. Zo leren we de wereld een stuk beter te begrijpen en hier kun je niet vroeg genoeg mee beginnen!”

Meer weten over de eerste editie van HBO Kids met als thema 'het leven van kinderen in de middeleeuwen en nu'? Klik dan hier.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


HBO Kids is een initiatief van HBO Drechtsteden i.s.m. Kunstmin, De Bibliotheek AanZet, Dordrecht Marketing & Partners en Dordrecht 800 jaar.

     .                 

Persbericht: HBO Kids