voorheen HBO Drechtsteden
voorheen HBO Drechtsteden
Positief advies accreditatie opleiding Tailor Professional
18-01-2023

Positief advies accreditatie opleiding Tailor Professional

18-01-2023

Positief advies accreditatie opleiding Tailor Professional

De unieke ambachtsopleiding Tailor Professional is een opleiding op niveau 5 (hbo-niveau) speciaal voor diegenen die het ambacht van kleding maken - letterlijk - naar een hoger niveau willen tillen. Er is door de betrokken onderwijsinstellingen hard gewerkt aan de accreditatie van de opleiding tot associate degree (Ad). Afgelopen december gaf het accreditatiepanel een positief advies uit aan het NVAO-bestuur.

 

Tailor Professional
De opleiding Tailor professional is een tweejarige voltijd coupeursopleiding voor échte makers en een samenwerking tussen Meesteropleiding Coupeur, ROC van Amsterdam/ Flevoland en HBO Drechtsteden (waar HBO Academy onderdeel van is). Inmiddels volgen 21 studenten de opleiding Tailor Professional en zal komend jaar ook het mhbo traject van start gaan.

Positief advies
Een accreditatie is hét keurmerk voor hoger onderwijs waarbij de kwaliteit wordt geborgd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Onlangs heeft het visitatiepanel van de NVAO de opleiding beoordeeld. Op basis van haar bevindingen is aan het NVAO-bestuur een positief advies uitgebracht. Aansluitend zet het NVAO-bestuur dit advies om in een besluit.  

‘Next level’ vakmanschap
Ambacht wint aan betekenis en daarmee de vraag naar specialistisch vakmanschap. Zeker ook in de modepraktijk met aandacht voor maatwerk, duurzame technieken en kwaliteit. Streven naar perfectie, aandacht voor detail en kwaliteit zijn kernwaarden van de opleiding.

De drie onderwijsinstellingen kijken uit naar de uitspraak van het NVAO-bestuur en zijn blij met het positieve advies van het accreditatiepanel. Naast het feit dat het iets zegt over de kwaliteit van de opleiding is het ook een stuk erkenning voor het ambacht. De verwachting is dat de accreditatie over ongeveer twee maanden officieel wordt bekrachtigd, waarmee de opleiding Tailor Professional zich officieel een associate degree opleiding mag noemen.