voorheen HBO Drechtsteden
voorheen HBO Drechtsteden
banner images

Associate degree bij HBO Academy

Heb je een havo of mbo-4 diploma? En vind je de stap naar hbo op bachelor niveau te groot? Ga dan voor een associate degree; 2-jarige opleidingen die strak aansluiten op de praktijk. HBO Academy heeft de associate degrees die jou helpen om te groeien in je vak en je arbeidskansen te vergroten. En ze geven je een vliegende start als je een vervolgstudie op bachelor niveau wilt doen. Op deze pagina lees je alles over de voordelen, mogelijkheden en opleidingen.

Wat is een associate degree?

Een associate degree is een internationaal erkende, praktijkgerichte opleiding op niveau 5. We gaan dieper in op wat je geleerd hebt op je havo of je mbo-opleiding. En we leren je vaardigheden op hbo-niveau.

Voor wie is een associate degree interessant?

Voor mbo studenten die meer willen leren of havo/vwo studenten die niet meteen 4 jaar willen gaan studeren.

Een associate degree is voor jou interessant als je na je havo of vwo de stap naar het hbo nog wat te groot of spannend vindt. Met een of meer associate degrees kom je namelijk in aanmerking voor vrijstellingen tijdens je bachelor. Zo heb je een vliegende start en studeer je relaxter.

Met een associate degree wordt je mbo-diploma nog waardevoller dan het al is. Een associate degree is dus ook een goed idee als je als mbo-student nog meer en nog betere kansen op de arbeidsmarkt wilt.

Dit is het aanbod associate degree opleidingen op de HBO Academy

Ontwikkel jezelf ijzersterk en vergroot je kansen op de arbeidsmarkt met deze opleidingen. Of maak de stap naar je vervolgopleiding kleiner:
ICT Engineer Software development, ICT Engineer Netwerk- en systeembeheer en Meesteropleiding Coupeur*.

*We bieden de opleiding Meesteropleiding Coupeur aan op associate degree niveau. Voor deze tweejarige opleiding op hbo-niveau geldt dat er een intensief accreditatieproces loopt met als doel het realiseren van de graad Associate degree.

Toelatingseisen

Wat je nodig hebt om een associate degree te behalen, verschilt soms per type opleiding. Klik op de opleiding van jouw keuze voor meer informatie. 

Krijg je na de opleiding een diploma?

Jazeker, je krijgt een diploma op het niveau associate degree. Dat is een niveau tussen een mbo en een afgeronde hbo-opleiding in. 

De voordelen van HBO Academy

HBO Academy is een kleinschalige opleidingsinstelling. Wat we je leren stemmen we af op jouw ambities en behoeften. Omdat we vinden dat jouw professionele ontwikkeling voorop staat. Ontdek hoe jij je mbo-diploma nóg waardevoller maakt, zodat je jezelf nog meer en betere kansen op de arbeidsmarkt geeft. Of, als je verder gaat studeren, hoe je relaxter je kunt beginnen.

Neem contact met ons op en wij vertellen je er graag meer over.