voorheen HBO Drechtsteden
voorheen HBO Drechtsteden
Nieuwe opleiding ICT-Engineer Functioneel Beheer
27-03-2024

Nieuwe opleiding ICT-Engineer Functioneel Beheer

27-03-2024

Nieuwe opleiding ICT-Engineer Functioneel Beheer

HBO Academy start in september 2024 met een nieuwe opleiding: Associate degree ICT-Engineer Functioneel beheer. Deze opleiding vult een gat in de markt op het gebied van de ICT-diensten en is de eerste hbo-opleiding op dit gebied in Nederland.

 

De functioneel beheerder zorgt voor het specificeren van de ICT-behoeften van een bedrijf, het initiëren en aansturen van de realisatie hiervan en het beheer van bedrijfsbrede informatie. Vanuit het werkveld blijkt dat de behoefte aan een dergelijke opleiding groot is. Nu wordt deze functie veelal bekleed door iemand die in het vak is gerold omdat hij veel kennis heeft van een bepaalde applicatie, maar vooral de schakel is tussen de business en de ICT. De student krijgt gedurende de opleiding verdiepende vakken over ontwerpen, testen, cybersecurity, maar ook het schrijven van (eenvoudige) queries en basiskennis van databases. Bovendien is er veel aandacht voor effectief communiceren, samenwerken en persoonlijk leiderschap.

Onderdeel van de opleiding is dat studenten studiepunten behalen door externe certificaten zoals Microsoft MS900, ICT Security Fundamentals en BISL Foundation te behalen. De opleiding wordt in een duale vorm aangeboden. Dat wil zeggen dat studenten leren op de werkplek en daarnaast één dag in de week (van 15.00 tot 21.00 uur) les krijgen op de leslocatie.

De opleiding Associate degree ICT Functioneel beheer start 5 september 2024, samen met de andere twee ICT-opleidingen Software development en Service management van HBO Academy te Dordrecht.

Interesse in de opleiding? Kom naar de open dag. Meld je hier aan.
Meer informatie over de opleiding is hier te vinden.