Summer School opent de deur naar de professionele keuken
9-06-2025

Summer School opent de deur naar de professionele keuken

9-06-2025

Summer School opent de deur naar de professionele keuken

Geen keukenervaring? De Summer School biedt directe toegang tot de associate degree opleiding Culinary Professional.

 

In de zomer van 2025 organiseren HBO Academy en het MBO College Centrum van het ROC van Amsterdam | Flevoland de Summer School Culinary Professional. Deze vierweekse cursus is speciaal bedoeld voor wie zich wil aanmelden voor de associate degree opleiding, maar nog onvoldoende ervaring heeft in een professionele restaurantkeuken.

Klaarstomen voor de opleiding

De Summer School biedt een intensief praktijkprogramma waarin deelnemers werken aan hun kooktechnieken, leren gerechten bereiden en inzicht krijgen in voorraadbeheer, calculatie en menu engineering. Wie de cursus volledig doorloopt, wordt direct toegelaten tot de opleiding 2025-2026. Een aparte toelatingstest is dan niet nodig.

 Associate degree Culinary Professional

De tweejarige hbo-opleiding richt zich op koken op hoog niveau, ondernemerschap en het ontwikkelen van nieuwe technieken. Voor wie al een mbo-opleiding in koken of hotelmanagement (met keukenervaring) heeft afgerond, of een havo-diploma combineert met aantoonbare praktijkervaring, is directe instroom in de opleiding mogelijk.

Meer informatie over de opleiding of inschrijven, klik hier.